Category Archives: Buat duit dengan blog

Pembayaran pertama dari google adsense!

Setelah setengah abad aku menunggu, baru dapat cashout. Fuhh, kena fokus betul-betul untuk buat duit dengan adsense ni, yang seronoknya kalau usd ditukar ke ringgit, jadi 4 kali ganda. Which is good. Tiba2 speaking… Hari isnin je lah jawabnya baru dapat cashout. Lepas ni kalau kerajinan aku datang mengejut, terus buat tutorial urusniaga western union… Read More »

Apa yang menarik di ronaldmohoni.com

Aku tak tahu lah korang pernah singgah ke blog tersebut atau tak, kali ni aku cuma nak review apa yang menarik kat sana & juga sedikit tips yang mungkin.. Mungkin boleh memberi manfaat kepada blog tersebut dan sebagai tanda penyertaan aku dalam Pertandingan Review Blog Ronaldmohoni.com. Bila aku fikirkan sedalam2 lubang kubur -nya, banyak juga… Read More »

6 benda merepek blogger selalu buat.. Korang pernah buat? (Belajar blog)

Kali ni, aku nak kongsikan 6 perkara merepek blogger selalu buat. Semua ni menurut pembacaan, pemerhatian & pengalaman sendiri yang dah mula berblogging sejak 2008 lagi. Benda ni pun bukannya baru sangat, & terus-menerus jadi adat turun temurun blogger. Entah2, korang pun selalu buat nih! -.-”

2 cara mudah sediakan hadiah untuk pertandingan di blog korang

Sejak aku mula aktif balik blogging nih, baru aku perasan. Makin ramai blogger yang membuat pertandingan di blog diorang. Tujuannya tak lain tak bukan nak tarik pelawat la datang berkunjung. Bagi aku, ni salah satu cara terbaik dapatkan barang atau duit percuma di internet.

Pengalaman benggong aku sebagai penulis blog

Sebelum aku melompat keluar melalui tingkap tidur, biar aku ceritakan serba sedikit pengalaman aku sebagai penulis blog.  Aku mula berblogging sekitar tahun 2008 apabila aku terpengaruh dengan iklan2, blog2, forum, ebook dan macam2 lagi yang aku jumpa di google yang berkaitan buat duit online.