CRYPTOTAB REVIEW – JANA PENDAPATAN BITCOIN MELALUI CRYPTOTAB! (DISERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN)

Assalamualaikum! Harap korang semua sihat gamaknya.. Amboi.. Hahaha.. Hari ni aku nak kongsikan salah satu cara untuk korang mendapatkan bitcoin melalui proses mining menggunakan cpu yang mana korang tak perlu menggunakan pc / laptop yang ada graphic card.  Untuk pengetahuan korang, ilmu ni aku cilok dari kawan aku. Balik ke cerita asal,  cuma bezanya dari… Read More »

TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU VAN PENEMPATAN SELANGOR APRIL 2018

Asalamualaikum. Harap korang semua sihat walafiat sentiasa. Hari ni nak kongsi satu berita baik bagi yang tinggal di Selangor dan yang sedang mencari pekerjaan. Tarikh Temuduga : 12 APRIL 2018 (KHAMIS) Masa : 9.00 pagi hingga 3.00 petang Lokasi Temuduga : PUSAT POSLAJU BANDAR BARU BANGI, NO 40, JALAN P10/21 TAMAN INDUSTRI SELAMAN, 43650 BANDAR… Read More »

PROGRAM PEMUTIHAN JPJ – ROADTAX YANG TELAH TAMAT TEMPOH BELUM GENAP 3 TAHUN BOLEH RENEW SEPERTI BIASA!

Program pemutihan JPJ ni merupakan berita baik bagi semua pihak lebih-lebih lagi bagi korang yang ada motosikal / motokar yang dah lama tak renew roadtax tu. Hehe. Bolehlah renew sekarang atau selewatnya pada 30 JUN 2018. Dah tak perlu nak pergi puspakom bagai. Makan masa, wang dan tenaga. Tetapi syaratnya mestilah: Roadtax belum genap 3… Read More »

APA ITU CRYPTOCURRENCY? (MATAWANG CRYPTO / DIGITAL)

Asalamualaikum semua. 🙂 Lama juga aku menghilangkan diri. Saja suka-suka. Hahaha. Takdelah. Agak sibuk dengan kerja, kursus dan banyak perkara lain yang aku habiskan masa untuk mengkaji dan belajar dalam beberapa bulan ni seperti unit trust, insuran, dan yang paling penting belajar cara mewujudkan dan menjaga hubungan dengan orang (yang mana memberi kesan dalam bisnes… Read More »

Apa itu bekam / berbekam? (Kelebihan, perincian serta pengalaman mengenai bekam)

Aku rasa korang pun selalu dengar istilah bekam @ berbekam ni. Aku dah lama dah ingin nak berbekam sebab dari apa yang aku dengar dan baca, berbekam ni ada banyak faedahnya. Bukan sekadar mengeluarkan darah kotor dalam badan, tapi banyak lagi faedah lain sebenarnya. Dan seperti mana kita tahu, Bekam @ Hijamah adalah satu proses… Read More »

SENTIASA MACAM CHIPSMORE – KEJAP ADA KEJAP TAKDE..

Dah masuk bulan NOVEMBER 2017, cepat je rasa masa berlalu tapi aku masih gak macam CHIPSMORE, kejap ada kejap takde. Haha. Banyak benda yang berlaku dalam tahun ni sahaja, memang mencabar dan banyak beri tekanan (stress). Bermula dari awal tahun banyak perubahan di tempat kerja baik dari sistem, skop kerja dll. Serabut, serabai. Tu je… Read More »

UBER RM7.00 DISKAUN SEMPENA RAMADAN!

Hari ni cuma nak kongsi kod diskaun bagi yang teringin atau selalu naik uber. Kod diskaun ni sah digunakan sehingga 11.06.2017, Boleh digunakan pada bila-bila masa (tiada had masa contohnya dari jam 1 pagi – 12tghari) sebanyak 7 kali. Ada dua situasi penggunaan kod diskaun ni: Kadar caj misalnya rm7 ke bawah – Maksudnya korang… Read More »