Dead by daylight – (horror gaming on steam 2016 )

Klik pada ikon untuk share artikel ini: Bagi yang gamerz tu, mungkin ada yang masih belum tahu DEAD BY DAYLIGHT ni game terbaru yang boleh didapati dalam steam (online gaming). Terus terang aku katakan, walaupun aku sendiri tak pernah main, tapi selalu gak tengok orang upload kat youtube. Memang mendebarkan jugak, di mana 4 orang pemain… Read More »

Apa itu program TONE PLUS? (REVIEW)

Klik pada ikon untuk share artikel ini: Apa ek? Adakah ianya sejenis biskut import? YA! Memang salah. Hahaha. Aku gurau je lah. Balik ke cerita sebenar… TONE PLUS ni merupakan program yang mula dilaksanakan pada oktober 2012, dianjurkan oleh TONE GROUP di bawah pengendalian syarikat Tone Plus Sdn Bhd. Menurut statistik yang dikongsikan kepada aku,… Read More »

Apa itu insuran kenderaan? (Bahagian 1)

Klik pada ikon untuk share artikel ini: Sebenarnya dah lama aku taip pasal insuran kenderaan ni, tapi setengah jalan. Tiba-tiba je hari ni ada mood nak sambung balik menaip apa yang patut. And here it is. Kepada kawan-kawan, akak2, adik2, cik adik manis yang tengah baca tu. 🙂 Insuran bukanlah sesuatu yang baru, dan wajib kita… Read More »

Cek ke-5 dari NUFFNANG!

Klik pada ikon untuk share artikel ini: Baru je sampai semalam. Setelah sekian lama menunggu, akhirnya tiba. Ibarat angin yang tersepit.. Eh, apa kaitan? BTW, hari ni dah cashout. Cepat je. Terima kasih kepada Nuffnang dan para sponsor yang sudi beriklan di blog ni. Itu je aku nak cakap. Sekian, terima kasih. sama-sama. LOL   Yang… Read More »

JAM TANGAN G-SHOCK – Pilihan ramai tanpa mengira usia!

Klik pada ikon untuk share artikel ini:Jam tangan merupakan aksesori yang sangat popular, tak kira apa jantina mahupun usia, ramai yang memiliki dan menggunakannya. Dan entah kenapa aku rasa bunyinya seperti iklan. Bwahaha.  Btw, aku masih ingat, macam baru semalam. (kata-kata keramat dalam kartun The Fairly Oddparents).. Masa tu aku masih budak sekolah rendah, dengan bangganya memakai jam tangan… Read More »

Selamat menyambut tahun baru 2016

Klik pada ikon untuk share artikel ini:Tak terasa waktu berlalu, tup tup dah masuk tahun baru 2016. Macam-macam yang terjadi sebelum nih, yang baik, buruk, pahit manis, tapi itu cerita lama. Cerita tu sampai situ je lah ek. Wahaha. Kepada pelawat sekalian, aku ucapkan terima kasih daun keladi sebab sudi singgah kat sini. Terima kasih… Read More »