Review: 1st payment dari TONEPLUS! (Simkad yang membayar penggunanya!)

( Screenshot diambil menggunakan aplikasi android cimbclick ) Screenshot dari ruangan ahli toneplus. Macam yang korang boleh tengok, ini pembayaran pertama yang aku terima dari toneplus. Tak banyak, sekadar RM35.75 (setelah ditolak RM3.00 caj bank). Jadi, bagi yang masih rasa toneplus ni scam ke apa, tak perlu ragu-ragu lagi. Memang membayar punya. Kalau korang berminat… Read More »

Paypal cashout!

Bajet bulan september dah masuk dalam akaun cimb. Hehe. Paypal membolehkan korang pindahkan duit ke dalam akaun bank korang. Itu sebab seronok juga guna paypal ni. Sekurang-kurangnya adalah juga hasil dari titik peluh ketiak dari pay per click dll yang setahun jagung aku kumpul, baru sekarang boleh guna.  Wait, what? Haha.. K, bye! Yang benar, Admin

Topup clixster RM5.00 percuma!

Untuk pengetahuan semua, jualan topup (epay) di pejabat pos telah dilancarkan semula bermula 1 september 2016 serentak dengan pelancaran perbaharui cukai jalan tanpa geran. Dan nak dijadikan cerita, aku secara tidak sengaja terklik dan proses untuk topup clixter sebanyak rm5.00 . Nasib RM5 je, kalau RM100.00, nayo.. Kes tak boleh nak batalkan jualan, jadi aku… Read More »

Tutorial renew roadtax di pejabat pos bermula 1 September 2016 (PROSEDUR BARU)

Bagi korang nak renew roadtax di pejabat pos, aku nak ingatkan terdapat sedikit perubahan prosedur. Bermula 1 september 2016 yang dah lepas, sijil pemilikan kenderaan (VOC) sudah mula diterima di pejabat pos untuk proses pembaharuan roadtax & insuran. Geran original (green card) masih diterima pakai bagi pemilik yang belum membuat pertukaran kepada VOC. Beza Geran… Read More »

Teknik mudah bagaimana mengurangkan kos syarikat / perniagaan anda menggunakan toneplus?

Idea ni aku dapat masa memikirkan cara nak promosikan simkad toneplus semalam. Jangan risau, sebabnya idea ni memang menarik yang mana akan memberikan keuntungan dalam jangka masa panjang kepada pemilik syarikat / perniagaan sendiri baik ENTERPRISE mahupun SDN BHD dll, dan tidak lupa juga kepada pekerja korang. Bahkan menjamin memudahkan jualan simkad dilakukan. Pertama, wajibkan penggunaan simkad toneplus… Read More »

Kenapa korang perlu bertukar ke rangkaian TONEPLUS? (REVIEW)

Setelah lama menghaibkan diri, aku munculkan diri dengan iklan seketika. Kah3. Sudi-sudilah luangkan masa untuk membaca. Penat menaip tau! ;D Salah satu sebab kenapa aku nak menggalakkan korang untuk menukar rangkaian simkad korang kepada Toneplus ialah sempena kempen cabutan bertuah 2016 bagi yang port-in *kekalkan no.hp lama, cuma tukar ke rangkaian toneplus. Kempen ni bermula sejak… Read More »

Dead by daylight – (horror gaming on steam 2016 )

Bagi yang gamerz tu, mungkin ada yang masih belum tahu DEAD BY DAYLIGHT ni game terbaru yang boleh didapati dalam steam (online gaming). Terus terang aku katakan, walaupun aku sendiri tak pernah main, tapi selalu gak tengok orang upload kat youtube. Memang mendebarkan jugak, di mana 4 orang pemain (maksimum) yang terperangkap di dalam kawasan pembunuh… Read More »