APA ITU WINDSCREEN? (PERLINDUNGAN TAMBAHAN)

*copy paste dari fiqriezack.com untuk bacaan bersama. Assalamualaikum semua! 🙂 Sempena hari jumaat yang mulia ini, pihak kami sekali lagi ingin berkongsi sedikit ilmu mengenai insuran kenderaan. Topik yang akan dibincangkan kali ini ialah APA ITU WINDSCREEN? 

APA ITU PERLINDUNGAN KEMALANGAN DIRI / PERSONAL ACCIDENT (PA)?

*copy paste untuk rujukan bersama* Assalamualaikum pelanggan yang dihormati. Diharap sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera. Dalam artikel kali ini, pihak kami fiqriezack ingin berkongsi mengenai apa itu perlindungan kemalangan diri atau dalam bahasa inggerisnya personal accident (PA). Perlindungan kemalangan diri merujuk kepada polisi insuran yang menyediakan pampasan kepada ahlinya sekiranya berlaku kematian, hilang upaya… Read More »

APA ITU NON CLAIM DISCOUNT (NCD) / NON CLAIM BONUS (NCB)?

Sedikit perkongsian mengenai apa itu ncd / ncb bagi yang ingin mempelajari insuran kenderaan. Artikel kali ini diambil dari www.fiqriezack.com – Penyedia perkhidmatan renew insuran & roadtax secara online (Online – Mudah – Cepat) Assalamualaikum pelanggan yang dihormati. Hari ini pihak kami fiqriezack ingin berkongsi informasi mengenai APA ITU NCD / NCB ? Selalu dengar… Read More »

CRYPTOTAB REVIEW – JANA PENDAPATAN BITCOIN MELALUI CRYPTOTAB! (DISERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN)

Assalamualaikum! Harap korang semua sihat gamaknya.. Amboi.. Hahaha.. Hari ni aku nak kongsikan salah satu cara untuk korang mendapatkan bitcoin melalui proses mining menggunakan cpu yang mana korang tak perlu menggunakan pc / laptop yang ada graphic card.  Untuk pengetahuan korang, ilmu ni aku cilok dari kawan aku. Balik ke cerita asal,  cuma bezanya dari… Read More »

TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU VAN PENEMPATAN SELANGOR APRIL 2018

Asalamualaikum. Harap korang semua sihat walafiat sentiasa. Hari ni nak kongsi satu berita baik bagi yang tinggal di Selangor dan yang sedang mencari pekerjaan. Tarikh Temuduga : 12 APRIL 2018 (KHAMIS) Masa : 9.00 pagi hingga 3.00 petang Lokasi Temuduga : PUSAT POSLAJU BANDAR BARU BANGI, NO 40, JALAN P10/21 TAMAN INDUSTRI SELAMAN, 43650 BANDAR… Read More »

PROGRAM PEMUTIHAN JPJ – ROADTAX YANG TELAH TAMAT TEMPOH BELUM GENAP 3 TAHUN BOLEH RENEW SEPERTI BIASA!

Program pemutihan JPJ ni merupakan berita baik bagi semua pihak lebih-lebih lagi bagi korang yang ada motosikal / motokar yang dah lama tak renew roadtax tu. Hehe. Bolehlah renew sekarang atau selewatnya pada 30 JUN 2018. Dah tak perlu nak pergi puspakom bagai. Makan masa, wang dan tenaga. Tetapi syaratnya mestilah: Roadtax belum genap 3… Read More »

APA ITU CRYPTOCURRENCY? (MATAWANG CRYPTO / DIGITAL)

Asalamualaikum semua. 🙂 Lama juga aku menghilangkan diri. Saja suka-suka. Hahaha. Takdelah. Agak sibuk dengan kerja, kursus dan banyak perkara lain yang aku habiskan masa untuk mengkaji dan belajar dalam beberapa bulan ni seperti unit trust, insuran, dan yang paling penting belajar cara mewujudkan dan menjaga hubungan dengan orang (yang mana memberi kesan dalam bisnes… Read More »