Tag Archives: kisah lawak

Selamat Tahun Baru 2015 & Maulidur Rasul!

Rasanya agak terlewat sedikit nak mengucapkan selamat tahun baru 2015 & Maulidur Rasul. Aku harap korang semua dalam keadaan yang sejahtera, bersama keluarga yang tercinta. Phewit! Bwahaha. Biar aku kongsikan serba sedikit apa yang aku lakukan sepanjang bulan disember yang lepas. Sebenarnya agak sibuk dengan kerja syif malam, kadang-kadang dari pagi ke malam sebab terpaksa… Read More »

Aktiviti hari ini…

Selain dari makan, minum, berak dan tidur (4 perkara asas dalam kehidupan menurut cikgu aku dahulu) …   Aktiviti aku hari ni: 1. Kemaskini blog & baru perasan ada “error” kat blog nih di mana iklan nuffnang hilang entah kemana. Siapakah yang telah menculik beliau? Menurut Adam, tak tahu. Aiman pula tak kisah. Tapi pendek… Read More »

Lawak Tahun Baru – Jumpa di tahun hadapan!

Lawak tahun baru – Jumpa di tahun hadapan Dua orang kawan (Farid & Manan) sedang lepak sambil menunggu detik tahun baru tiba, lagi 2 minit. Lalu Farid pun berkata kepada Manan. Farid    : Manan, kita jumpa lagi di tahun hadapan. Manan : Macam lama je bunyinye.. Diorang dua pun gelak..  Hahaha. ;D Yang benar, Admin

Gambar lawak – Kenapa mau asing? *Sabah troll*

Selama aku belajar di kolej, kebanyakkan kawan2 aku datangnya dari Sabah. Kadang2 bila kitorang bercakap memang takde slang Sarawak dah, semua Sabah. Kalau datang giler aku, tanya diri sendiri “aku ni di Sarawak ke Sabah?” Hahaha. Tapi memang aku bangga juga dengan bahasa Sabah, sebab unik. Bagi korang yang tak biasa, mungkin akan mudah terasa… Read More »