Tag Archives: cerita lucu

Kisah Lawak – Kira menjawab soalan ke tu?

Kalau tak silap aku tahun lepas kot, sedang aku sibuk mengurus parcel yang baru sahaja dihantar oleh pelanggan, ada belasan kotak masa tu. Datang orang putih ke kaunter dan berkata: “Hi, how are u?” Sepatutnya aku jawab I’m fine, Thank you. Tapi entah macamana aku tercakap “welcome”… =_=” Yang benar, Admin

Lawak Tahun Baru – Jumpa di tahun hadapan!

Lawak tahun baru – Jumpa di tahun hadapan Dua orang kawan (Farid & Manan) sedang lepak sambil menunggu detik tahun baru tiba, lagi 2 minit. Lalu Farid pun berkata kepada Manan. Farid    : Manan, kita jumpa lagi di tahun hadapan. Manan : Macam lama je bunyinye.. Diorang dua pun gelak..  Hahaha. ;D Yang benar, Admin

Kisah lucu – Macam muka aku! (Real story)

Di kala aku bosan2, tengok kawan atau adik-beradik aku yang tengah dok serius buat keje. Aku pi ambil cermin dan berdiri dekat dengan diorang, tak kisah la depan ke, belakang ke, mahupun di tepi corner diorang dan cakap kuat2 sambil mata memandang tepat pada cermin tersebut. Dengan ayat yang berbunyi;