Category Archives: Berita Har ini

Gangguan transaksi perkhidmatan JPJ di seluruh Malaysia (Official Notice)

Bagi yang mungkin hairan kenapa hari ni tak dapat nak renew lesen memandu & roadtax, yang ni notis di facebook official JPJ. Jadi jangan gaduh-gaduh, marah-marah berkungfu bagai.. Kalau marah, kena jual! Apa ko ingat ni cerita P. Ramlee: 3 abdul..  Rujukan: https://www.facebook.com/jabatanpengangkutanjalanmalaysia/photos/a.10150107278842421.292072.194295407420/10154650029472421/?type=3&theater Yang benar, Admin

Isu viral tarikh tutup mendaftar sebagai pengundi pada 30 sept 2016 adalah tidak benar!

Rasanya dalam beberapa minggu ni, facebook dan whatsapp aku penuh dengan isu tarikh tutup mendaftar sebagai pengundi ialah pada 30 september 2016. Aku rasa korang pun perasan bukan. Sampaikan di tempat kerja berduyun-duyun orang datang nak mendaftar sebagai pengundi. Bukan undi untuk Akademi Fantasia (AF) ok. ;D Berita terkini dari pihak Suruhanjaya PilihanRaya (SPR) sendiri… Read More »

Jom tukar ke pelan digi smart prepaid! (Free basic internet + Free unlimited SMS / Call)

Aku pun baru balik dari Digi Store di Plaza Merdeka, kuching. Alang-alang lalu kat sana singgah celcom centre, bertanyakan hal port-out dari Maxis yang dah kena reject 5-6 kali oleh maxis. Sambil-sambil tu singgah sebentar untuk membuat pertukaran simkad digi lama aku ke simkad baru yang boleh sokong 4g LTE internet. Caj dikenakan sebanyak RM10.60… Read More »

Jerebu dan macam-macam lagi…

Dalam bulan ni saja macam-macam yang berlaku, dengan jerebu yang kian melanda. Baru nampak kurang 2 tiga hari ni, kepada keluarga jemaah haji yang terlibat dalam kemalangan yang berlaku baru-baru ni, aku ucapkan takziah. Bawa bersabar, Pencipta yang menciptakan kita, kepada-Nya kita akan kembali. Tiada apa dalam dunia ni akan kekal selamanya. Krisis politik di… Read More »

Batuk hijau…

Baca tajuk pun dah gelikan? Bwahaha. Tapi memang la dua tiga hari ni batuk je memanjang, badan panas macam nak demam.. Nak berdiri pun takde semangat. Kalau kitorang nyer bahasa untuk orang yang malas macam dalam keadaan aku sekarang ni, konfem kena gelar “lemah buntut“. Kelakarkan bunyinya? Tapi tulah keindahan bahasa yang pelbagai kat M’sia.… Read More »