Category Archives: Koleksi kisah lawak

Soalan yang memerlukan jawapan… [versi jiwang + lawak]

A. Sekali-sekala layan jiwang yang berkarat, bayangkan korang dalam satu situasi. Korang ialah si A, dan si dia ialah si B. Suatu hari, korang dua bertemu dan berkenalan antara satu sama lain lalu dua2 suka sama suka. Tetapi sememangnya ditakdirkan, korang berdua dipisahkan oleh jarak atas sebab2 tertentu.

Kisah lawak sewaktu nak renew passport – Emergency leave (part 2)

Cerita ni sambungan artikel kerja kaunter kfc & hospital vs pos, kitorang meneruskan perjalanan ke batu 3, dengan menaiki bas dan berhenti kat The Spring. Kitorang pun mula mencari2 kat mana Jabatan Imigresen ni. Sebelum kitorang keluar tadi, aku ada try google map. Menurut google map, ianya terletak kat dalam Bangunan Iskandar.

Lawak kentut bersahaja *Aku berani jamin korang gerenti gelak!*

  Aku masih teringat cerita yang aku tonton semalam, ianya berkaitan tentang sepasang suami isteri yang baru sahaja berkahwin. Sewaktu diorang dua ni tidur, tak semena-mena si isteri terkentut dengan kuat sehinggakan si suami terjaga dari tidurnya. Dengan mimik muka yang terkejut akibat terdengar bunyi kentut yang amat kuat, ternampak pula bentuk gelembung yang terhasil… Read More »

Kisah lucu – Macam muka aku! (Real story)

Di kala aku bosan2, tengok kawan atau adik-beradik aku yang tengah dok serius buat keje. Aku pi ambil cermin dan berdiri dekat dengan diorang, tak kisah la depan ke, belakang ke, mahupun di tepi corner diorang dan cakap kuat2 sambil mata memandang tepat pada cermin tersebut. Dengan ayat yang berbunyi;