Category Archives: Panduan affiliate

Webinar free – Rahsia pemasaran affiliate*Terhad 100 orang sahaja!

Bagi yang tak tahu lagi apa itu affiliate, bolehlah membaca artikel yang pernah aku tulis sebelum nih kat sini, apa itu affiliate? Webinar ni dalam erti kata lain penerangan secara live *online. Maksudnya kira sapa2 yang join, akan mendengar & melihat secara langsung apa yang diajarkan oleh penyampai webinar tersebut. Webinar yang aku nak kasitau… Read More »

Panduan affiliate – 3 langkah awal untuk mula menjana pendapatan melalui program affiliate!

Artikel ni merupakan sambungan daripada artikel yang pernah aku tulis suatu ketika dahulu mengenai apa itu affiliate. Sebenarnya, ramai usahawan internet / blogger telah menghasilkan artikel serta ebook panduan affiliate. Tapi berapa ramai yang berjaya? Sangat sedikit! Aku tak nak cerita panjang selebar 7 kaki 2 inci. Dalam artikel kali ni, aku cuma nak terangkan… Read More »

Panduan Affiliate – Mind set sebagai usahawan internet / Pemasar online

Baru-baru nih, kecoh satu kampung heboh dengan seminar affiliate yang diadakan di Universiti Teknologi Malaysia, UTM Skudai Johor. Seminar ini dianjurkan serta disampaikan oleh saudara Rahman Basri sendiri selaku pihak penganjur dan pengacara. Ya, aku tau. Memang rugi tak pergi, tapi nak wat macamana, Bajet 2012 aku – (Rm0).  Tu ok lagi, seminar tu dibuat… Read More »

Panduan affiliate – Apa itu affiliate?

APA ITU AFFILIATE? (Panduan affiliate) Dulu aku superman binggung pasal affiliate. Ye la, mana tidaknya. Terlampau nak tahu sangat macam2 benda, google adsense, nuffnang, clickbank, dll. Macam2 ebook yang aku beli, aku baca, dah akhirnya otak berserabut. Hahaha. Banyak sangat informasi.