Category Archives: Belajar blogging

Pengalaman benggong aku sebagai penulis blog

Sebelum aku melompat keluar melalui tingkap tidur, biar aku ceritakan serba sedikit pengalaman aku sebagai penulis blog.  Aku mula berblogging sekitar tahun 2008 apabila aku terpengaruh dengan iklan2, blog2, forum, ebook dan macam2 lagi yang aku jumpa di google yang berkaitan buat duit online.

Jenis-Jenis domain name yang mungkin korang tak pernah tahu..

Mesti korang tertanya2 kenapa aku cerita pasal domain nih sedikit demi sedikit. Tujuannya untuk membuatkan korang tak mengantuk / tiada “mood” nak membaca kalau buat artikel yang terlalu ranjang panjang. Biar pendek, asalkan maklumat yang disampaikan berkualiti. Eh, ada kualiti ke artikel yang aku tulis ni? Hehe. Tu terpulang kepada pandangan masing2.

Senarai blogger yang meninggal dunia..

Ya, aku tahu. Tajuk artikel kali ni sensitif, tapi sangat penting sebagai peringatan bagi aku dan kawan-kawan blogger yang lain. Kita selalu leka, sibuk nak buat artikel tu, ini, balas komen orang. Kadang-kadang bila nak beri komen di blog orang atau balas balik komen yang ditinggalkan sampai tahap mencarut entah apa-apa bila artikel atau komen… Read More »