Category Archives: Pejabat pos

IKLAN JAWATAN KOSONG (BINTULU & MIRI) – TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI & VAN (KE-2)

  Ini iklan yang sama seperti TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI & VAN, cuma yang membezakan ialah tarikh temuduga iaitu pada 03.04.2017 (isnin) dan lokasi temuduga pula di PUSAT MEL MIRI. Sila baca iklan sebelum ini dengan cara klik pada link di atas untuk maklumat lengkap (sama sahaja). Semoga berjaya aku ucapkan pada korang… Read More »

IKLAN JAWATAN KOSONG – KERANI TETAP / SAMBILAN POS MALAYSIA BERHAD (SARAWAK)

Berita gembira bagi korang yang tengah mencari pekerjaan, POS MALAYSIA BERHAD menawarkan jawatan kosong kerani bagi zon KUCHING, SIBU DAN BINTULU, samada sebagai pekerja tetap / sambilan. Daripada korang menanam anggur a.k.a. mengganggur, bolehlah cuba mengisi borang permohonan yang turut disertakan di dalam artikel ni. TANGGA RUMAH AKU GAJI: RM1,100 – RM2,100 (TETAP) RM47.00 sehari (kerani… Read More »

Topup clixster RM5.00 percuma!

Untuk pengetahuan semua, jualan topup (epay) di pejabat pos telah dilancarkan semula bermula 1 september 2016 serentak dengan pelancaran perbaharui cukai jalan tanpa geran. Dan nak dijadikan cerita, aku secara tidak sengaja terklik dan proses untuk topup clixter sebanyak rm5.00 . Nasib RM5 je, kalau RM100.00, nayo.. Kes tak boleh nak batalkan jualan, jadi aku… Read More »

Tutorial renew roadtax di pejabat pos bermula 1 September 2016 (PROSEDUR BARU)

Bagi korang nak renew roadtax di pejabat pos, aku nak ingatkan terdapat sedikit perubahan prosedur. Bermula 1 september 2016 yang dah lepas, sijil pemilikan kenderaan (VOC) sudah mula diterima di pejabat pos untuk proses pembaharuan roadtax & insuran. Geran original (green card) masih diterima pakai bagi pemilik yang belum membuat pertukaran kepada VOC. [Iklan –… Read More »

Tutorial beli top up di pejabat pos

Bermula 1 september 2016, jualan reload di pejabat pos telah dilancarkan semula. Harga adalah seperti biasa. Tutorial beli top up kat pejabat pos Aku rasa mesti ramai yang tak tahu ataupun tak perasan mahupun ambil peduli pasal nih. Sebenarnya kat pejabat pos, korang pun boleh beli top up. Ye la, cun pulak masa kat pejabat… Read More »

Tutorial renew lesen memandu penuh & belajar memandu “L” di pejabat pos

Kemaskini terbaru: Sabtu (02/10/2015) Ramai pelanggan yang pernah berurusan dengan aku mengeluh gara-gara nak renew lesen memandu tak dapat. Aku pun tak nak korang buang masa, ye la. Tunggu no.giliran ada yang sampai sejam dua jam, datang ke kaunter terus kerani kaunter kata urusan tak dapat dibuat gara-gara.. bla.bla.bla. Jangankan korang, kalau terkena kat batang… Read More »

8 Fakta kenapa renew insurans kenderaan / motosikal di pejabat pos lebih bagus?

8 Fakta kenapa renew insurans kenderaan / motosikal di pejabat pos lebih bagus? Aku bukanlah nak poyo sangat pi sibuk promosikan insuran kenderaan / motosikal di pejabat pos, cuma sekadar nak berkongsi pendapat dan pengalaman selama aku kerja di pejabat pos. Kali ni cerita pasal renew insuran kenderaan lak. Dan aku harap apa yang aku… Read More »