Category Archives: Tone Plus (TUNETALK)

REVIEW: Komisen ke-3 dari TONEPLUS (Simkad yang melindungi dan membayar penggunanya!)

Semua rakan niaga simkad toneplus sibuk bercerita tentang komisen yang baru diorang terima hari ni. Dibayar awal walaupun tarikh pembayaran awal sepatutnya 25 haribulan. Ada yang terima RM60k+, RM20K+, RM17K dan sekecil-kecil cili padi punya komisen macam aku cuma RM43.15 .Sikit, ya aku tahu. Tapi aku terima setiap bulan. Dan aku lebih berbangga dengan hasil… Read More »

AWAS! Pelan HOT60 telah dikemaskini ke pelan SUPER70 (PERINGATAN UNTUK PENGGUNA TONEPLUS & TONE EXCEL)

  Bagi pengguna toneplus ataupun tone excel, jangan hairan dan terkena kejutan budaya bila korang topup RM60 sekaligus tidak lagi dapat melanggan pelan HOT60 kerana pelan ini telah dikemaskini ke pelan SUPER70. Aku pun merasa agak kecewa dengan pelan baru ni, sebabnya promosi yang diberikan tidak jauh berbeza dari pelan lama, harga pula mencanak naik… Read More »

REVIEW: Pembayaran komisen ke-2 TONEPLUS! (simkad yang membayar penggunanya!

(Jumlah terkumpul komisen & cashback untuk bulan september)   Tak banyak, tapi seronok juga rasanya terima setiap bulan, pembayaran dibuat sama hari terima gaji. Bagi korang yang berminat nak tahu macamana nak terima komisen menggunakan simkad toneplus ni, boleh whatsapp/wechat : 012-8719348   Yang benar, Admin

Review: 1st payment dari TONEPLUS! (Simkad yang membayar penggunanya!)

( Screenshot diambil menggunakan aplikasi android cimbclick ) Screenshot dari ruangan ahli toneplus. Macam yang korang boleh tengok, ini pembayaran pertama yang aku terima dari toneplus. Tak banyak, sekadar RM35.75 (setelah ditolak RM3.00 caj bank). Jadi, bagi yang masih rasa toneplus ni scam ke apa, tak perlu ragu-ragu lagi. Memang membayar punya. Kalau korang berminat… Read More »

Teknik mudah bagaimana mengurangkan kos syarikat / perniagaan anda menggunakan toneplus?

Idea ni aku dapat masa memikirkan cara nak promosikan simkad toneplus semalam. Jangan risau, sebabnya idea ni memang menarik yang mana akan memberikan keuntungan dalam jangka masa panjang kepada pemilik syarikat / perniagaan sendiri baik ENTERPRISE mahupun SDN BHD dll, dan tidak lupa juga kepada pekerja korang. Bahkan menjamin memudahkan jualan simkad dilakukan. Pertama, wajibkan penggunaan simkad toneplus… Read More »

Kenapa korang perlu bertukar ke rangkaian TONEPLUS? (REVIEW)

Setelah lama menghaibkan diri, aku munculkan diri dengan iklan seketika. Kah3. Sudi-sudilah luangkan masa untuk membaca. Penat menaip tau! ;D Salah satu sebab kenapa aku nak menggalakkan korang untuk menukar rangkaian simkad korang kepada Toneplus ialah sempena kempen cabutan bertuah 2016 bagi yang port-in *kekalkan no.hp lama, cuma tukar ke rangkaian toneplus. Kempen ni bermula sejak… Read More »

Apa itu program TONE PLUS? (REVIEW)

Apa ek? Adakah ianya sejenis biskut import? YA! Memang salah. Hahaha. Aku gurau je lah. Balik ke cerita sebenar… TONE PLUS ni merupakan program yang mula dilaksanakan pada oktober 2012, dianjurkan oleh TONE GROUP di bawah pengendalian syarikat Tone Plus Sdn Bhd. Menurut statistik yang dikongsikan kepada aku, program ni cukup hebat kerana keahlian setakat… Read More »