Category Archives: Nuffnang CPUV

Petronas New Variant Launch – Primax 97

Recently (tiba-tiba speaking london)…Wahahaa. Sambil gelak guling-guling terus pengsan. Petronas melancarkan Primax 97, minyak enjin motokar / motosikal yang mana menurut pembacaan aku ianya dihasilkan dengan kualiti yang lebih baik setaraf dengan teknologi minyak enjin untuk perlumbaan Formula One (F1). Telah mula dijual pada harga RM2.45 per liter (termasuk GST) dan boleh didapati di 500… Read More »

The Face Shop – Oil Control

Selalu rasa muka berminyak? Rasa muak dan bosan dengan keadaan sebegini? Ceh. Macam iklan pulak bunyinya. Wakakakaka. Apapun, nak kongsi satu lagi syarikat pengeluar produk penjagaan kecantikan iaitu TheFaceShop yang mana sekarang ni sedang mengadakan Oil Zero Challenge. Caranya mudah sahaja,  pihak TheFaceShop akan datang membuat roadshow di beberapa lokasi universiti dan kolej. Cuma perlu… Read More »

DOVE Hair Campaign [PC] – Produk penjagaan rambut ikal mayang!

Aku rasa ramai yang tahu mengenai jenama Dove nih. Selalu jugak keluar dalam iklan tv. Tapi, tak nak cerita panjang lebar sangat. Dove salah satu jenama yang sangat dikenali baik dalam atau luar negara, dan produknya terdiri dari pelbagai jenis fungsi seperti untuk penjagaan rambut lurus /  ikal mayang, deodorant, pencuci muka dll. Bukan untuk… Read More »

DKSH – Hiruscar (Gel untuk hilangkan parut di muka dan tanda hitam akibat jerawat)

Tak banyak sangat aku tahu pasal DKSH – Hiruscar nih. As far as I know (tetiba speaking london), produk ni membantu mengembalikan keyakinan pengguna khasnya wanita yang mempunyai parut dan ingin menghilangkannya. Kenshin Himura (samurai X) kalau betul wujud boleh juga cuba menggunakan produk ni untuk hilangkan parut di muka. LOL. Oh lupa, itu parut disebabkan benda… Read More »

Welcome to Shell Campaign!

Shell Malaysia memulakan program transformasi tiga tahun dipanggil Selamat datang ke Shell (Welcome to Shell Campaign), yang bermatlamat untuk mencapai standard yang tinggi hospitaliti dan perkhidmatan pelanggan di semua tapak Shell. Ia adalah janji kepada pelanggan-pelanggan kami untuk meningkatkan perkhidmatan, persembahan, laman web kami dan pengalaman pelanggan secara keseluruhan. Akhir sekali, kami ingin perjalanan pelanggan… Read More »

Apa itu KFC – KA$H Card Launch?

Puas aku cari sana sini pasal KFC – KA$H Card Launch nih. Akhirnya jumpa gak. Rupanya kad yang bakal dilancarkan oleh KFC, ala-ala prepaid card. Boleh ditopup kemudian digunakan untuk membeli apa-apa sahaja menu yang ada di kfc seluruh Malaysia. Penggunaan kad ni membolehkan korang mendapat dan mengumpul  mata/point untuk setiap pembelian dan menebus dengan baucer… Read More »

KFC – Zinger Rice Wrap – Menu terbaru di kFC!

KFC – Zinger Rice Wrap ialah menu terbaru yang boleh didapati di restoran makanan segera KFC seluruh M’sia. Keenakan buah kurma dari timur tengah, yusuf taiyob, kelazatan buat kurma yang tiada tandingannya.. yusuf taiyob! Opppss! Bukan bukan. Hahaha.  Anyway, balik ke tajuk asal. Aku pun belum mencuba menu ni, jadi tak dapat nak cakap macamana… Read More »