Category Archives: Cerita hantu

Ebook percuma – Kisah seram di limbang (true story)

Ebook yang pertama kali aku buat khas untuk pembaca blog nih. Sebab sebahagian besarnya besarlah sangat aku tahu minat sangat dengan kisah seram / cerita hantu tahyul mahyul nih. Bwahahaha. Apapun, kisah seram yang dinukilkan dalam ebook nih memang dari pengalaman aku sendiri. Korang nak percaya atau tak, itu aku tak kisah. Yang penting, korang… Read More »

Kisah seram – Seluruh badan kaku & aku dicekik sewaktu tidur!

Hari ni baru aku dapat online, semalam tak dapat sebab kena “limited access” mende tah. Baru je tahu apa puncanya, rupanya penyedia wifi kat tempat aku menyewa nih tukar password baru. Siut je. Patutlah dari semalam cuba online, tak dapat2. Waktu aku nak tidur semalam pun boleh tahan seramnya. Sebab pe? Waktu aku dah nak… Read More »

Cerita hantu limbang – Bapak dah pesan, jangan main sampai waktu maghrib!

Cerita hantu yang bakal aku ceritakan ni terjadi kat diri aku (admin) sendiri. Gara2 tak nak dengar cakap bapak aku, percuma aku kena kacau! Rasanya korang pun selalu kena nasihatkan jangan bermain atau keluar ke mana2 waktu2 maghrib ni. Tapi, aku ni entahlah! Jenis yang susah nak dengan cakap orang. Hahaha

Cerita hantu – Gangguan semasa berada di Jerudung Park (JP) Brunei

Cerita hantu – Gangguan semasa berada di Jerudung Park (JP) Brunei Aku dan 4 orang kawan sudah merancang dari awal lagi untuk pergi ke JP bersama2, tapi disebabkan diorang selalu sibuk dengan kerja, banyak kali dah tangguh. Sampailah suatu hari, kami semua ada masa lapang. Cuti la katakan. Cun pulak esoknya hari jadi salah seorang… Read More »