Category Archives: Berita Har ini

Batuk hijau…

Baca tajuk pun dah gelikan? Bwahaha. Tapi memang la dua tiga hari ni batuk je memanjang, badan panas macam nak demam.. Nak berdiri pun takde semangat. Kalau kitorang nyer bahasa untuk orang yang malas macam dalam keadaan aku sekarang ni, konfem kena gelar “lemah buntut“. Kelakarkan bunyinya? Tapi tulah keindahan bahasa yang pelbagai kat M’sia.… Read More »

Hari pertama GST bermula!

01 April 2015 – Hari ini bermulanya GST, juga hari yang agak kelam-kabut di tempat kerja, penggunaan sistem baharu yang mana masih agak janggal untuk digunakan. Macam-macam karenah pelanggan dapat aku lihat apabila mereka mendapat tahu tentang sesetengah produk & perkhidmatan contohnya pos ekspres dan prabayar dikenakan GST. Ada yang terkejut, ada yang blur. ;D… Read More »

Selesai table test untuk kali ke-2 dengan markah yang sama!

Memandangkan sekarang menggunakan syarat baru yang mana barangsiapa nak ambil lesen memandu kereta dan motosikal, perlu ambil table test dua kali (berasingan). Which is the exact same things, same questions . Tiba-tiba speaking… Dan yang kelakarnya, kedua-dua table test aku dapat markah yang sama 46/50, dan exacly sama markah untuk setiap section. Yang banggangnya, aku rasa… Read More »

Maggi Kari – Curry festival

Maggi Kari – Curry festival. Seperti tajuknya, ianya berkisar tentang mee maggi. Kawan baik kepada mee sedap. Menurut firasat aku yang biasanya tak pernah nak betul, memang mustahil korang tak tahu pasal maggi ni. Maggi ni sangat popular dikalangan pelajar sekolah, dan yang telah bekerja, dan sangat dicari-cari masa tengah bulan dan masa tengah pokai. Untuk… Read More »