Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012!

By | October 26, 2012

Aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri 2012 kepada semua yang sudi berkunjung ke blog nih, baik secara sengaja mahupun tak sengaja. Hahaha. Hari ni ada je perkara lucu terjadi..

selamat-hari-raya-aidil-adha

Semuanya bermula waktu aku menolong kazen aku membersihkan daging ayam yang baru dikeluarkan dari peti ais. Maklumlah, nak kena buang segala sisa2 bulu2-an, darah, kotoran yang melekat pada daging ayam tu.

Yang lawaknya, kitorang buat kerja cuci-mencuci ni kat belakang rumah. Waktu tu, kazen aku pergi masuk dalam rumah, sebab maknya memanggil, ada kerja lain kot. Aku pun masuk ke dalam rumah gak terlebih dahulu sebelum dia, lepas basuh tangan kat bilik mandi, keluar balik nak tengok2 kot2 ada lagi yang perlu ditolong.

Sampai je kat luar, seekor kucing hitam putih baru je selesai menculik seketul daging ayam mentah yang kitorang cuci tadi. Kucing tu perasan kedatangan aku, tapi yang peliknya, kucing tu tak lak lari. Cuma bila aku makin menghampirinya, ia seakan2 tunduk rasa bersalah, dan perlahan2 berjalan menghampiri aku.

Dengan caranya seakan2 sedar akan perbuatannya menculik daging ayam tu bukanlah satu perbuatan yang baik dan seperti ingin memulangkannya semula, aku ni bila dah tengok kucing tu gigit daging tu, aku halau je la kucing tu. shuhhh.. shuuhh…  Kira halal je la. Hahaha

Dan dengan perlahan2 dan selamba kucing tu pergi.. Bila aku cerita kat kazen aku, dia pun gelak sama. Apa punya kerja la, pintu belakang rumah tak dikunci, daging ayam terbengkalai tak ditutup dengan tudung saji ke mende ke. Nasib bukan anjing yang ambil, kalau anjing.. Perggghhh! Aku lari dulu.. Wahahaha

Korang lak, macamana hari ni? Jangan kata ada yang kena kejar anjing lak waktu nak pergi semayang raya? Keh3..

Yang benar,

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *