CRYPTOTAB REVIEW – JANA PENDAPATAN BITCOIN MELALUI CRYPTOTAB! (DISERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN)

By | April 22, 2018

Assalamualaikum!

Harap korang semua sihat gamaknya.. Amboi.. Hahaha.. Hari ni aku nak kongsikan salah satu cara untuk korang mendapatkan bitcoin melalui proses mining menggunakan cpu yang mana korang tak perlu menggunakan pc / laptop yang ada graphic card.  Untuk pengetahuan korang, ilmu ni aku cilok dari kawan aku. Balik ke cerita asal,  cuma bezanya dari segi pendapatan sahaja, yang mana lebih bagus processor korang, lebih tinggi pendapatan dan sebaliknya. Dan peringatan juga, talian internet perlu ada untuk membolehkan proses mining dijalankan.

Apa itu cryptotab? Cryptotab ini merupakan extension untuk browser google chrome. Cuma perlu biarkan google chrome dalam keadaan terbuka, dan ianya akan melakukan proses mining mengikut kelajuan yang boleh diubahsuai ikut sesuka hati korang. Namun, pastikan korang terlebih dahulu mempunyai wallet tersendiri untuk menerima pembayaran. Boleh gunakan perkhidmatan JAXX WALLET. Wallet ni aku tengah gunakan sekarang.

BUAT-DUIT-DENGAN-BITCOIN-CRYPTOTAB

Kemudian buka link ini: Getcryptotab untuk mula menambah extension ini pada google chrome korang. (Kalau belum ada google chrome, sila install terlebih dahulu). Setelah selesai, biasanya setiap kali google chrome dibuka, cryptotab akan secara automatik membuka tabnya sendiri, korang boleh mulakan proses mining dengan cara mengklik pada butang atas kanan google chrome korang dan pilih kelajuan yang dimahukan. Atau klik pada butang tab yang dibuka pada bahagian bawah kiri.

BUAT-DUIT-DENGAN-BITCOIN-CRYPTOTAB2

Pada bahagian bawah kiri, bersebelahan dengan butang untuk mengubah kelajuan / penggunaan cpu untuk proses mining, korang boleh melihat sendiri kelajuan dalam bentu angka (hashrate). Lebih tinggi hashrate, lebih tinggi pendapatan korang. Di bahagian tengah pula dan bahagian bawah sekali juga di tengah bertulis “Mined” bermaksud jumlah bitcoin yang telah korang dapatkan sepanjang proses mining.

BUAT-DUIT-DENGAN-BITCOIN-CRYPTOTAB3

Korang boleh meningkatkan hasil mining korang dengan cara mengajak orang lain untuk melakukan aktiviti mining bersama-sama menggunakan link khas yang disertakan. Selagi mana mereka melakukan proses mining ini, selagi itu korang akan turut menerima sebahagian kecil komisen dari jumlah mining yang mereka telah hasilkan. Awas, “high cpu usage” mungkin akan menyebabkan pc / laptop korang “hang”, jadi sebaiknya gunakan medium cpu usage sudah mencukupi melainkan pc/laptop tersebut tidak digunakan untuk sebarang aktiviti.

payment-proof-from-cryptotab2018april2-bitcoin

screenshot bagi cashout yang pernah aku buat..

Yang ini pula adalah bukti pembayaran yang aku terima dalam wallet JAZZ:

payment-proof-from-cryptotab2018april-bitcoin

Apa tunggu lagi? Daftar & mulakan sekarang! : Klik sini untuk mendaftar!

P/s: Semoga bermanfaat! 🙂

Yang benar,

Admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *