Selesai table test untuk kali ke-2 dengan markah yang sama!

By | March 29, 2015

table-test-markah-lulus-untukkereta-motosikal

Memandangkan sekarang menggunakan syarat baru yang mana barangsiapa nak ambil lesen memandu kereta dan motosikal, perlu ambil table test dua kali (berasingan). Which is the exact same things, same questions . Tiba-tiba speaking…

Dan yang kelakarnya, kedua-dua table test aku dapat markah yang sama 46/50, dan exacly sama markah untuk setiap section. Yang banggangnya, aku rasa diperbodohkan. bukan apa… Table test untuk motosikal dan kereta cerita benda / soalan yang sama sahaja. Bayar dua kali, ambil ujian dua kali. Sangat membuang masa aku pun. Buang duit pun.

Mungkin sesuai kot pun bagi yang ambil kedua-dua lesen dengan jarak masa jauh pun. Betul tak pun? Banyak sungguh pun di situ… Maksud aku, contohnya ambil lesen kereta pada tahun 2013, pastu tahun 2015 baru nak ambil lesen motosikal. Yang tu, ada bagusnya. Untuk segarkan semula ingatan. Tapi bagi aku yang ambil dua-dua sekali. Serius, buang masa. Lainlah soalan yang diberikan sepenuhnya cerita pasal motosikal atau kereta je.

Yang itu takpelah, sebab nampak kebijaksanaannya di situ. Tapi tu sekadar pendapat aku. Sengaja je aku membebel. Biar ler. Harap pihak yang berkaitan akan kaji dan tukar balik peraturan nih. Ataupun hanya tetapkan untuk orang yang ambil lesen berasingan dan dalam tempoh jarak yang lama. Macam aku cerita tadi. Pi baca balik.. ;D

Tapi syukur sebab table test dah lulus lagi.. Letih doh study. Rasa macam ambil SPM. Bwahaha. Cumanya tadi ingatkan nak perbaharui passport baru warna biru “terhad untuk ke Brunei Darussalam”.. Tapi, terpaksa tangguh seketika atas sebab tertentu.

Setakat tu saje kot aku nak cerita.. so, bubye? ;O
Yang benar,
Admin

2 thoughts on “Selesai table test untuk kali ke-2 dengan markah yang sama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *