Tag Archives: kerani pos

Tutorial perbaharui insuran kenderaan / motosikal di pejabat pos!

Pasal ramai yang bingung dan pening kepala bab2 insuran termasuk aku, Wahahaha. Ni nak habaq sikit cara korang nak renew insuran kenderaan korang kat pejabat pos. Pertama korang perlu tahu di Pos Malaysia terdapat 14 buah syarikat insuran kenderaan seperti Etiqa Takaful, Takaful Malaysia, Zurich Takaful, Zurich General, Allianz, MPI Generali, RHB dll.

Tips temuduga kerja kerani pejabat pos!

Disebabkan ramai peminat yang nak sangat tips temuduga kerja kerani pejabat pos, aku usaha la google serba sedikit pengalaman orang lain yang pergi temuduga untuk jawatan kerani pos tapi jumpa seketul je. Soalan2 yang ditanyakan ada yang sama je, ada juga yang berbeza. Waktu aku temuduga dulu, memang sama je la diorang tanya pasal latar… Read More »

Churpchurp & Nuffnang bermasalah?

Kerja berjalan seperti biasa, cuma ada je yang “spoiler” waktu aku nak belajar cara mengurus urusan yang lain di pejabat pos. Tak nak cerita banyak sangat, cerita panjang lebar nanti buat kalut je. Ditambah lagi, kat tempat aku kerja tak mencapai tahap yang memuaskan dari segi “waiting time”. Dah dua bulan berturut2 pulak tu. Oh,… Read More »