INTI Cycle 1 Degree – Peluang menyambung pelajaran di pelbagai peringkat!

By | November 4, 2013

INTI Cycle 1 Degree

Artikel ni khas bagi yang ingin menyambung pelajaran baik dalam peringat diploma, degree, master, sijil mahupun phd. INTI atau juga dikenali sebagai International University & Colleges menawarkan pelbagai program pembelajaran yang pasti menarik minat korang.

INTI-university-and-colleges
Buat masa nih, terdapat 5 buah INTI University & Colleges di seluruh Malaysia:

  1. INTI International University – N.Sembilan
  2. INTI International College Kuala Lumpur
  3. INTI COllege Sabah – K.Kinabalu
  4. INTI International College Subang – Selangor
  5. INTI International College Penang – Pulau Pinang

Dan mengenai menarik minat, tahu tak korang INTI memberi:

  • Exposure through internships at public relation firms, media organisations as well as other big organisations. Through internships, students also get a chance to build their own network, a necessity to excel in this industry
  • Hands-on at our avant-garde Media Centres and Multimedia Labs.
  • Semester Abroad Programme – Study abroad for a semester at any institution within the Laureate International Universities network while paying local fees*
  • INTI’s partnerships with top international institutions, which allows students to gain entry and graduate from choice universities worldwide

Maaf, dalam bahasa inggeris, khuatir kalau translate lari lak maknanya. Hahaha. Tapi bagi aku yang paling menarik pasal kolej / universiti macam ni ialah ada exchange student. Tetiba rasa macam kat luar negara. Wahahaha.. Alaaa.. Kasi la chance untuk aku berangan kejap.. ;D

Yang benar,
Admin

5 thoughts on “INTI Cycle 1 Degree – Peluang menyambung pelajaran di pelbagai peringkat!

    1. saharol Post author

      @Nazri, tak tau ada ke tak. Tapi kalau ada, memang bagus la. dapat cover subjek yang kurang point. 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *