Category Archives: Repekan bersahaja

Siapa sangka?

Siapa sangka aku akan terjumpa dengan rakan online aka gamer yang sama-sama main game Ragnarok – Rebirthro private server.  Ya, kitorang dua memang sekepala, memang gamerz. Hahaha. Dok cerita2 masa main game, macam2 masalah dan cabaran. Ingat main game ni rilek2 je ke? Oh tidak! Sometimes *Tiba2 speaking. Ianya macam kat dunia realiti ni ha.… Read More »

Rejection…

Rejection is something that people dont wanna get whenever giving opinions, propose, etc. It’s hurt like hell, and give a freaking headache. You lost concentration on work, etc. You feel down like your  life is done! You feel your life are miserable and mean nothing anymore. And god know better because feeling is something that… Read More »

Pengalaman ambil sickleave untuk kali pertama

Pengalaman ambil sickleave.. Percaya atau tak korang kalau aku bagitau selama aku kerja, tak pernah aku ambil sickleave. Sakit perut teruk sampai cirit-birit pun aku pi turun kerja, entah berapa kali tah aku ulang-alik ke tandas. Sampai pelanggan pun tanya apasal. Apa punya kerja la. Hahaha. Aku ni tak minat sangat pi hospital atau klinik.

Makan seafoods beramai-ramai di Top spot Kuching

 25 Januari 2013 yang baru je lepas, bersamaan hari jumaat, malam sabtu.. Ceh… Dan hari poket penuh pasal gaji dah masuk.. Wahahaha.. Aku dan rakan2 sekerja pi makan seafood di Top Spot Kuching. Ni bukanlah kali pertama mahupun kali ke-2 aku ke sana, dah berkali2 dah. Tapi kali ke berapa aku tak ingat.