Payment ke-3 dari clixsense!

By | June 4, 2013

Pada tarikh  21 Mei 2013 yang dah lepas, ye la. Tak kan la bakal tiba.. lol. Aku menerima payment ke-3 dari clixsense! Tak banyak setakat $8.77 usd. Ok la tu, dari takde. Lagipun, siapa suruh main2 je keje.

payment-ke3-clixsense-scam-legit

Bagi yang masih tak tahu, clixsense ni salah sebuah laman web ptc (paid to click) di mana ahli yang berdaftar di sana mendapat bayaran dengan cara mengklik iklan dan melihatnya mengikut masa yang ditetapkan sebelum  earning mula dikira. Tapi yang bestnya clixsense ni, ia menyediakan pelbagai cara untuk kita mendapat earning antaranya clixgrid.

Ianya satu permainan di mana kita klik pada gambar tersebut, bagi ahli (yang berstatus free member) diberi peluang sebanyak 25 kali sehari untuk mengklik pada gambar tersebut dan iklan akan keluar dan perlu dilihat selama 10 saat sebelum diberitahu samada kita menang atau tak.

clixgrid-by-clixsense-main-game-dan-dibayar

Hadiahnya earning la, paling tinggi iaitu $5 usd kalau korang bernasib baik! Tapi, setakat ni aku tak pernah menang. Pasal aku tak aktif sangat natang nih. Malas. LOL. Line internet kat tempat aku menyewa ni sangatlah sadis. Kira jauh lebih baik korang join natang ni dari main game kat facebook tak dapat 1 sen pun. Sekadar pendapat.

clixgrid-by-clixsense-main-game-dan-dibayar1 clixgrid-by-clixsense-main-game-dan-dibayar2 clixgrid-by-clixsense-main-game-dan-dibayar3

Selain itu, ada juga task yang disediakan dan jumlah bayaran bergantung kepada advertiser. Diorang yang tetapkan.

clixsense-make-moneydoingtasks

Lepas tu ada pulak bahagian offer, korang cuma perlu ikut je la arahan yang diberikan.

clixsense-make-moneysettledownoffers

Dan paling aku suka iaitu affiliate. Di mana korang boleh mendapat extra lagi earning bila menjemput orang lain mendaftar sebagai ahli melalui link khas yang diberikan. Dan yang lebih gila lagi clixsense menawarkan 4 cara untuk korang dapat earning dengan lebih banyak dan cepat.

  1. Mendapat earning dari setiap klik ahli yang berdaftar melalui korang.
  2. Referral signups – Bila dah capai $1usd earning ahli yang berdaftar di bawah korang, korang akan mendapat komisen sebanyak $0.50usd per member. Tapi ni khas untuk premium member je.
  3. Setiap kali (bagi premium member je lau tak silap) ahli yang berdaftar di bawah korang membeli iklan di sana, korang akan mendapat earning bergantung kepada jumlah iklan yang dibelinya.
  4. Bila diorang upgrade membership pun korang boleh dapat earning $2usd per member.

P/s: Kalau korang berminat nak jadi ahli, klik je pada banner di bawah nih. Pendaftaran adalah percuma.

P.s.s: Pastikan korang mempunyai akaun paypal atau payza (yang dulu dikenali sebagai alertpay) sebagai syarat untuk menerima pembayaran bila dah capai jumlah minimum cashout. Semoga bermanfaat? :D

Yang benar,

Admin

4 thoughts on “Payment ke-3 dari clixsense!

    1. saharol Post author

      @Elih Japahar, saya ambil masa yang lama untuk kumpul. Sebab tak peduli sangat. Buat sambil lewa je. Malas mau klik iklan. Haha. Yang penting, ianya membayar. Tapi, dari segi berapa lama tu bergantung kepada diri sendiri. Kalau nak dapat earning tinggi dan dalam tempoh yang cepat, kena rajin la buat promosi. Maaf, lama sangat dah tinggalkan bab2 ptc nih. Dulu je rajin. ;D
      Kalau bro nak sangat cara cepat dapat earning tinggi melalui ptc, cuba cari kat google ebook buat duit dengan ptc ditulis oleh saudara Muaz hadi. Teknik yang dikongsi memang power la, cuma berisiko tinggi, perlu modal. Payment pun memang power ranger sampai ratusan usd, tak caya cuba cari, download dan baca. Kalau tak jumpa, nanti saya pi cari balik kat mana dah simpan ebook tu. ;D

      Reply
  1. nida

    saya berminat, saya nak tanya. Jika saya daftar dengan clixsense mesti ada Akuan paypal. Bolehkah akuan paypal guna dua akuan contohnya RHB dan Maybank tetapi Akuan paypal ada satu akuan sahaja. Bagaimana boleh kah… sila beri komen di inbox saya.terima kasih

    Reply
    1. saharol Post author

      @nida, Ya, perlu ada akaun paypal untuk terima bayaran. Untuk mengesahkan akaun paypal cuma perlu salah satu kad debit ataupun kad kredit. Digalakkan guna kad debit atas sebab keselamatan, contohnya saya sendiri ada kedua2 kad debit rhb dengan maybank. Maybank saya gunakan untuk sahkan akaun paypal, rhb lak untuk topup duit dalam paypal atau withdrawal. nida kalau nak bolehlah guna cara yang sama. ;D

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *