Window 10 Review – Fikir dulu sebelum upgrade walaupun percuma!

By | October 13, 2015

how-to-upgrade-to-window-10-forfree

Korang dah menggunakan window 10 tak? Atau korang memang ada cadangan nak upgrade dari window 7 atau 8 ke window 10? Kalau ada, baik jangan dulu! Kenapa? Sebabnya, banyak masalah akan timbul.

Window 10 ni walaupun diberikan upgrade percuma sampai hujung taun depan 2016 kalau tak silap, tetapi belum stabil sangat. Sebabnya, aku pun dah upgrade ke window 10. Dari segi reka bentuk startup, background dan start menu semua bagi aku memang sangat cantik, marvelous.

Tapi! “Loading” untuk sesetengah aplikasi menjadi semakin lama, gaming pun aku tak dapat buat masa sekarang. Terlalu lag sampaikan mouse pun susah nak digerakkan. Terpaksa la berpuasa seketika dari gaming. Wakakaka.

Dah google bagai, memang ramai mengalami masalah yang sama. Saranan diorang, suruh kemaskiniĀ driver dan grafik terkini yang sesuai dengan window 10. Itu yang aku tengah buat sekarang, tapi asyik gagal je. Harap semuanya akan jadi seperti sediakala. Tak sabar nak main League of legend (LOL).

Ok, tu je kot aku nak bebelkan. Sekian.

Yang benar,

Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *